Tankar och förberedelser inför operationen

Jag har ganska mycket att fixa på jobbet samt en del tjänsteresor innan jag tar ledigt så förberedelser inför operationen måste fixas denna och nästa helg.
Efter bukplastiken och bröstlyftet hade jag ingen aptit men jag måste ändå förbereda lite enkel mat som jag bara kan värma i micron.
Mina favoriter är en fisksoppa och en broccoli/ost soppa som jag tänker laga idag och frysa in portionsvis. Jag kommer också att göra en pizza i ugnen och dela den i små portionsbitar. Hög proteinhalt är bra efter operationen och hjälper upp sårläkningen.
Jag gör egna proteinbars som jag kan ha som mellis på dagarna.
Jag kommer att handla och fylla frysen och skafferiet så tonåringarna här hemma har allt de behöver medan jag är under läkning.
Städning blir nästa helg och kvällen innan renbäddar jag och tar fram rena handdukar. Jag kommer också att ställa fram allt jag behöver när jag kommer hem från operationen så jag inte behöver sträcka mig.
Delar med mig av receptet på fisksoppan som är underbart god och supernyttig!
FISKSOPPA
1 stor gul lök
2-3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
1 liter fiskbuljong
3-4 dl vitt vin
En halv strimlad purjolök
1 fänkål i klyftor
2 morötter i slantar
400 g lax
400 g vit fisk, ex torsk
500 g skalade räkor
1 stor gul lök
2-3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
1 liter fiskbuljong
3-4 dl vitt vin
En halv strimlad purjolök
1 fänkål i klyftor
2 morötter i slantar
400 g lax
400 g vit fisk, ex torsk
500 g skalade räkor
Grovhacka lök och fräs i olja i stor kastrull. Häll på tomatkrossen. Tillsätt vitlök, morotsslantar, saffran, buljong och vin. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt strimlad purjo och fänkålsbitarna. Skär laxen i stora tärningar, torsken i bitar och lägg i soppen. Sjud tills fisken är precis genomkokt – men inte mer. Lägg under tiden i skaldjuren som bara behöver sjuda i några minuter. Lägg till sist i räkorna som bara ska bli varma. Servera med en dillkvist och en klick creme fraiche.